Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

Jak zhubnout do plavek? 15+ tipů od odborníků.

Potřebujete zhubnout do plavek? ✔️ Máme pro vás osvědčené tipy a triky, jak získat do léta vysněnou postavu. Bez pohybu a úpravy životosprávy to ale nepůjde.

Jak zhubnout do plavek?

Léto se nezadržitelně blíží a mnoho lidí teď řeší hubnutí do plavek. Pamatujte, že hubená figura není vše, důležité je hlavně zdraví.

Podstatné je nehubnout kvůli plavkové sezóně, raději se zaměřte na změnu životního stylu, díky které se budete celý rok cítit v pohodě a jako příjemný bonus ztratíte nějaké to nepotřebné kilo.

Také už se těšíte na letní dovču? Ale při pohledu na plavky se vám ježí vlasy? Nezoufejte – máme pro vás několik tipů, jak hubnout a zhubnout do plavek.

8 praktických tipů do diety

1. Naplánujte si jídlo dopředu

2. Vsaďte na zdravé potraviny a vyváženou stravu

3. Zelenina nesmí na talíři chybět – a zkuste dvojité porce

4. Doplňujte vitamíny a minerály pomocí doplňků stravy

5. Jezte v klidu a pohodě bez stresu

6. Nehltejte – soustřeďte se na jídlo.

7. Zmenšete porce – pokud se vám nedaří shodit

8. Pijte vodu – zapomeňte na slazené nápoje

Hubnutí je především o motivaci a pak také o vytrvalosti. Co to letos zkusit?

Nejhorším nepřítelem bývá stres, že se věci hýbou pomaleji, než jste doufala. To vás nesmí rozhodit. Ač zní „hubnutí do plavek“ jako klišé, je skvělou motivací po svátcích dosáhnout úspěchu. Je to totiž konkrétní cíl – který se nezadržitelně blíží. Bez motivace to nepůjde! A co dál?

K rychlému hubnutí nás často donutí nějaká významná událost či nenadálá situace v našem životě. A často to může být spontánní dovolená či relaxační den ve wellnes.

Za vámi je delší doba bez cvičení, ochutnávání dobrot a plavky – ty visí ve skříni. Co ale dělat – do druhého dne se kil navíc bohužel nezbavíme. A pokud nasadíme drastické diety – ztracená kila se nám vrátí i s dalšími kamarády. To se o slovo hlásí JO-JO efekt.

Jak si tedy udržet vysněnou figuru dlouhodobě?

  • Mějte jasný plán a dodržujte po celý rok zdravý životní styl – dlouhodobě udržitelný
  • Nesmíme při úpravách jídelníčku pociťovat hlad – to je váš největší nepřítel
  • Nevolte rychlá řešení – vsaďte při hubnutí na postupný vývoj

 

15 tipů pro štíhlejší postavu a dobré zdraví

Hubnutí vlastně není žádná raketová věda, ale přesto má mnoho lidí velký problém zbavit se přebytečných kilogramů.

Přečtěte si pár rad, které vám s tím pomohou.

1. Jídlo

Jídlo je pochopitelně to nejdůležitější nejen, co se týče hubnutí, ale i vašeho zdraví. Pokud budete konzumovat nevhodné potraviny, tak nikdy nezhubnete i kdybyste v posilovně třeba bydleli. Hubnout můžete dokonce zcela bez sportu, jen musíte mít správně nastavený jídelníček. Zaměřte se na průmyslově nezpracované potraviny. Orientujte se na sezónní potraviny a lokální produkci. Důležité je uvědomit si, že jídlo není nepřítel, připravujte ho s láskou a vychutnávejte si ho.

2. Pitný režim

Lidské tělo se skládá asi ze 60 % z vody, proto je pitný režim tak důležitý. Za den by měl člověk vypít asi 2,5 litru vody. Nejlepší je pití čisté vody, bylinkových čajů nebo minerálek. Jako spalovače působí káva a čaj, samozřejmě se to s nimi ale nesmí přehánět. Rozhodně se vyhněte přeslazeným limonádám, energy drinkům atd.

3. Dostatečný spánek

Spánkem strávíme asi třetinu života, a to je opravdu hodně. To, kolik hodin by měl člověk strávit spánkem, je individuální. Ale všeobecně se dospělým doporučuje spát asi 7 až 8 hodin. Máte-li se spánkem potíže, měl by vám pomoci pravidelný režim. Důležité je chodit spát a vstávat stále ve stejný čas (i o víkendu).

Mě osobně hodně pomáhá dostat se do pohody Energy Relaxin.

Před ulehnutím do postele byste neměli koukat do mobilu ani na TV, jelikož modré světlo vás spíše nabudí, než uspí. Vyzkoušet můžete i různé meditační techniky. Pokuste se zalehnout ještě před půlnocí, a těsně před spánkem se necpěte jídlem. Jezte naposledy 2 hodiny před zalehnutím do postele.

4. Pohyb

Pohyb je pro celkové zdraví důležitý. Je samozřejmě jasné, že ne každý člověk je rozený sportovec. Základem by ale rozhodně měla být chůze. Dále si můžete dopřát projížďku na kole, jógu, pilates, posilovnu či náročnější procházku v terénu. S pohybem to nemusíte nijak přehánět, všeho s mírou. Máte-li cvičení rádi, vyzkoušejte například populární HIIT. Jde o cvičení, které je rozděleno do krátkých, ale velice intenzivních časových úseků. Cvičení rozhodně není monotónní, zato je velmi účinný.

Mnoho lidí nemá na sport prostě čas. Proto využijte každou volnou chvilku. Snažte se hodně chodit, raději volte schody než výtah, pokud je to možné, můžete do práce jezdit na kole či koloběžce. Při čištění zubů si udělejte pár dřepů, při sezení u počítače zase procvičujte pánevní dno.

5. Půst

Půst očistí tělo, ale i duši a mysl. Postili se už naši předci a věděli proč. Odpadní látky se hromadí v těle a následkem může být zadržování vody, zatížená játra, ale třeba i špatná pleť. Při půstu zařaďte pití čisté vody, různých bylinných čajů, zeleninových šťáv a dalších extraktů. Jarní období je pro půst ideální. Chcete-li se řídit biorytmy, pak začněte s půstem ve fázi ubývajícího měsíce, tedy v rozmezí 14 dnů od úplňku do novoluní. Škodlivé látky z těla vyplaví i pravidelné saunování.

6. Doplňky stravy

Suplementy samozřejmě nejsou to nejdůležitější, základem je správná strava, bez té nikdy nezhubnete. Ale doplňky stravy vám mohou pomoci. Vyzkoušejte třeba přípravky obsahující chlorellu, spirulinu, mladou pšenici nebo ječmen. Tyto složky podporují hubnutí a jsou prospěšné pro naše zdraví.

7. Mějte rádi sami sebe

Na co byste rozhodně neměli zapomínat, je mít rád svoje tělo a být sám na sebe hodný. Podstatné je žít spokojený život. Zbytečný stres a nervy kvůli každému nezdravému jídlu vám bude v hubnutí jenom bránit. Povolte si občas nějaký ten prohřešek, uvidíte, že vám to pomůže a hubnutí půjde mnohem lépe.

8. Motivace

Důležité je neztratit motivace po prvních pár dnech, během kterých ještě zákonitě nemůžete vidět žádné výsledky. Vydržte alespoň měsíc, to už se zpravidla první pokroky dostavují. Stanovte si cíl a na ten neustále myslete a představujte si, jaké to bude, až zhubnete přebytečná kila. Mnoho žen se motivuje různými modelkami a herečkami, zkuste si obrázek nějaké vaší oblíbené modelky vystavit na lednici, ať máte její dokonalou figuru pořád na očích. Také zapomeňte na výmluvy. Přestaňte se vymlouvat, že se vám zrovna nechce cvičit nebo vařit zdravé jídlo. Dodržujte svůj stanovený režim a myslete na vytyčený cíl.

9. Nebojte se experimentovat

Snažíte-li se zhubnout podle několik let starého návodu z časopisu, zahoďte ho. V oblasti zdravého životního stylu se toho během posledních let hodně změnilo, existuje mnoho nových hubnoucích trendů. Vyzkoušejte něco nového, ať už co se týče stravy, tak cvičení.

10. Vynechejte cukr

V průmyslově vyráběných potravinách se nachází cukry. Tyto rafinované cukry nejenže brání hubnutí, ale zatěžují trávení. Sice dokáží dodat rychlou energii, ta se ale ukládá do tukových zásob. Chcete-li dobít baterky něčím sladkým, dejte si ovoce. Mezi vhodné náhražky patří glukózový či glukózo-fruktózový sirup. S omezením sladkým potravin samozřejmě souvisí i omezení sladkého pití.

Chcete-li se zbavit nevzhledných špíčků, zapomeňte na limonády, ledovou kávu, radlery a podobné sladké nápoje. Tyto nápoje se navíc ani nezapočítávají do pitného režimu. Při dietě je nejvhodnější čistá voda, neslazené čaje nebo minerálky.

11. Omezte sacharidy

Sacharidy patří do další kategorie nevhodných potravin. Jestliže tedy toužíte shodit přebytečná kila, snažte se množství sacharidů snížit. Populární je i tzv. nízkosacharidová dieta. Obyčejným lidem, kteří nejsou profesionální sportovci, se sacharidy ukládají do tukových zásob.

12. Přidejte bílkoviny

Proteinyv kombinaci se zdravými tuky jsou pro hubnutí ideální. Jídlo plné bílkovin vás zasytí na delší dobu, proteiny také podporují regeneraci a tvorbu tkání, hormonů a krvinek.  Vyzkoušejte například proteinové kaše, proteinový chléb či různé proteinové nápoje.

13. Dostatek listové zeleniny

V salátové zelenině se nachází hodně prospěšných látek a vlákniny. Tato zelenina vás zasytí, ale přitom obsahuje málo kalorií. Dejte si různé druhy salátů, špenát, polníček, rukolu. Zeleninu doplňte třeba grilovaným masem, sýrem, různými semínky a máte plnohodnotné jídlo.

14. Nepijte alkohol

Alkohol nejen, že není zdravý, ale také vám s hubnutím rozhodně nepomůže. Alkohol obsahuje mnoho kalorií, proto zkuste abstinovat a uvidíte, že budete hubnout snadněji.

15. Aplikace do mobilu

Nechcete-li si platit osobního trenéra, ale přeci jen potřebujete nějaký ten „dohled“, stáhněte si některou z aplikací zaměřených na sport a hubnutí. Výběr je opravdu široký. Některé aplikaci vám pomohou se sportem, jiné ohlídají váš denní příjem kalorií. Díky aplikaci budete mít vše pod kontrolou a zároveň můžete sledovat váš pokrok.

Máte s tím chuť praštit?

Nekašlete na hubnutí po prvním nezdaru. Hubnutí je během na dlouhou trať. Hledejte proto spojence, kteří vás podrží na cestě za vysněnou postavou.

To zvládnete!

Jak zhubnout do plavek? 15+ tipů od odborníků. - 230400 -

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information