Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

Léčivý aloe vera gel - proč ho vyzkoušet ještě dnes

Kvalitní aloe vera gely jsou dnes vzácné. ✔️ V současné době 100% patří mezi nejoblíbenější doplňky stravy. Pojďme si Aloe vera gel představit blíže.

Co je Aloe vera gel?

Léčivý gel z listů aloe vera dokáže doslova zázraky, je ale třeba s ním zacházet opatrně, nejen kvůli složení, ale i své síle. Kdy vám opravdu prospěje a kdy se mu raději vyhnout? Pokusíme se vám odpovědět v dnešním článku.

Aloe vera obsahuje velké množství enzymů či vzácné stopové prvky, dále minerály, vitamíny skupiny B, C, E, cholin a beta-karoten. A to už stojí za pozornost.

Ostatně, zkusili jste již někdy pít kvalití aloe vera gel?

Gel z Aloe vera

Neliší se od jiných sukulentů. Silné listy vyrůstající z růžice vypadají téměř stejně, jako jiné rostliny pocházející z podobných klimatických podmínek. Přesto je Aloe vera rostlinou, kterou byste přehlédnout neměli. Ve svých listech skrývá poklad, s jehož pomocí porazíte nemoci i projevy stárnutí. Gel z aloe vera je až neuvěřitelně zázračný. Víte, že rostlina byla vysoce ceněným darem už ve starověkém Egyptě? O jejích účincích věděli staří Egypťané už 1500 let před Kristem.

Ovšem pozor, pokud doma pěstujete aloe, nedoporučujeme jeho vnitřní konzumaci. Pokud byste přece jenom chtěli vyzkoušet pozitivní účinky této rostliny při vnitřním užívání, poptejte se po gelu z aloe vera, který obsahuje čistý aloe vera gel. Neměl by obsahovat kůru listů, která působí občas projímavě.

Koktejl vitamínů a minerálů

Aloe vera je z 99 % složeno z vody, přesto v tzv. sušině obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Najdete zde sodík, vápník, železo, draslík, zinek i hořčík. Je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, ale i vitamínů C a E, zapomenout nemůžeme ani na beta-karoten. Naleznete zde i kyselinu salicylovou, která je příbuzná kyselině acetylsalicylové, z níž je vyroben Aspirin. Obě kyseliny působí proti horečce, zánětům i bolesti. Neméně důležité jsou steroly, které chrání před pálením žáhy a žaludek před překyselením.

Kyselina salicylová

Přírodní látka příbuzná složením známému Aspirinu čili kyseliny acetylsalicylové. Působí protizánětlivě, analgeticky a snižuje horečku. A tím rozhodně výčet těchto účinků nekončí.

Steroly

V aloe vera příznivě působí v oblasti žaludečního traktu. Ovšem pozor, pokud bude obsahovat aloe gel vnější kúru, pak bude efekt opačný. Steroly působí zásaditě na trávící šťávy a chrání žaludek před překyselením a pálením žáhy.

Minerální a stopové prvky

Minerální látky, ať už přímo nebo nepřímo, mají zásadní vliv na náš organismus.

Zjednodušeně, ovlivňují řadu metabolických pochodů v organismu nebo sekreci hormonů.

Zdravější cévy a krevní oběh

Sedavý způsob života, stres, nezdravé stravování, kouření, alkohol. To jsou obvyklé příčiny špatného stavu vašich cév. Zejména kapiláry, ty nejtenčí cévy v lidském těle, ztrácejí svou průchodnost, červené krvinky se jimi hůře dostávají do tkání, a ty pak trpí nedostatkem kyslíku. Důsledkem je vysoký krevní tlak, chronické záněty a bolesti, nebo dokonce infarkt či mrtvice. Aloe k regeneraci cév dopomáhá hned třemi způsoby. Doplňuje potřebné minerály, rozšiřuje zúžené kapiláry a také snižuje hladinu homocysteinu, což je aminokyselina vznikající při metabolických procesech. Já osobně mám moc ráda Aloe Vera s příchutí broskví. Zkuste ho se mnou.

Silnější imunita, konec ekzémům a alergiím

Za tuto schopnost vděčí aloe zejména polysacharidům, které podporují aktivitu bílých krvinek. Látky acemanan a aloe-emodin zase působí antiviroticky, jsou tak skvělým pomocníkem v boji například s opary. Neméně podstatnou vlastností gelu z aloe je i jeho schopnost zastavit růst plísní.

Aloe imunitu nejen posiluje, ale také potlačuje její přehnané reakce, tedy alergie a ekzémy. Svědění očí, rýma, dušnost, vyrážka, to jsou nejčastější projevy právě takových přehnaných reakcí imunitního systému na podněty ve skutečnosti neškodné. Gel z aloe dokáže při dlouhodobém užívání mírnit účinky hormonu histamin, který je za alergické reakce většinou zodpovědný.

Silnější imunitní systém také mnohem lépe zvládne vyhledat poškozené buňky, které mohou vyvolat rakovinu. U onkologických pacientů se aloe doporučuje jako podpůrný prostředek při chemoterapii. Je to z toho důvodu, že urychluje regeneraci tkání, snižuje pocity únavy, nechutenství a zmírňuje i nevolnosti vyvolané podávanými léky.

Lepší zažívání

Gel z aloe pomáhá udržet optimální hladinu žaludečních kyselin a podporuje růst zdraví prospěšných bakterií v lidském těle. Pokud trpíte Crohnovou chorobou, syndromem dráždivého tračníku, nebo častými bolestmi břicha, aloe vaše potíže zmírní.

A i tady mám doporučení a skvělou zkušenost, tentokráte s Aloe vera Sivera, která mi vždy pomůže v trápení s bolavým žaludkem či při pálení žáhy.

Pomoc o aloe očekávejte i v případě jiných chronických onemocnění. Některé polysacharidy na sebe ve střevech poutají trávené živiny, a tím zpomalují jejich vstřebávání. Toto je prospěšné zejména pro vitamíny, u kterých při takto zpomaleném trávení dochází k mnohem lepšímu využití.

Další účinky gelu z aloe vera

Účinků gelu z aloe vera je mnohonásobně více. Je prokázáno, že působí proti cukrovce 2. typu. Zpomaluje vstřebávání glukózy, čímž brání výkyvům glykemické křivky. Chybu neuděláte, pokud se na jeho pomoc obrátíte v případě drobných poranění, při léčbě jizev nebo menších popálenin. Muži jej mohou vyzkoušet v případě potíží s erekcí.

Léčivý aloe vera gel - proč ho vyzkoušet ještě dnes - 222280 - Aloe vera gel - čerstvý

Aloe vera gel - čerstvý

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information