Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

Medovník ve fitness úpravě | 100% lahodný a bez kompromisů

Fitness medovník je jeden z nejoblíbenějších receptů u nás. ✅ Postup 100% zvládnete i vy. Medovník je výborný a miluje ho celá naše parta ve fitku. A ruku na srdce, neznám nikoho, kdo by neměl rád medovník.

Lahodný fitness Medovník

Než si představíme samotný recept, dovolte nám krátký exkurz do historie perníkářství, které je s medovníkem spojeno.

Historie medového pečiva sahá již do hluboké minulosti. Perníkářství lidé znali už ve Středomoří. V antických dobách medové perníky hrály důležitou roli při slavnostech a sloužili jako obětní pečivo starých Řeků. U nás se s perníkem setkáváme až na přelomu 13. - 14. století.

A co víc, med byl považován za pokrm bohů a hrál důležitou roli v náboženských obřadech. Vždy byl znám jako pravý elixír mládí.

Odtud to byl již jen krůček ke stvoření medovníku, lahodných medových plátů s jemným krémem.

Recept na fitness medovník

SUROVINY:

KORPUS:

220 - 250 g špaldové mouky (dle potřeby)
170 g pomletých ovesných vloček
2 odměrky (cca 60 - 65 g) proteinu
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
5 lžíc medu
2 celá vejce
80 - 100 ml mléka

KRÉM:
500 g nízkotučného tvarohu
5 lžic medu
1 lžička skořice

POSYPKA:
30 g vlašských ořechů

POSTUP:

Ve větší míse smíchejte všechny sypké ingredience – špaldovou mouku, ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, perníkové koření, prokypřete vidličkou. Postupně poté přidáváme celé vejce,  med a následně opatrně po troškách přiléváme mléko. Výsledkem by mělo být vláčné, nelepivé těsto. Pokud se těsto hodně lepí, přidejte protein nebo mouku.

Z odpočatého těsta vyválejte na hodně pomoučněném válu placku do 0,5 cm a vykrojíme 6 stejných kruhových plátů. Ty pak přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C až 180 °C po dobu cca 15 minut.

Během pečení si spolu můžeme připravit lahodnou náplň. Vložíme tvaroh do misky, přidáme med a já navíc ještě skořici. Jakmile vyšleháme a spojíme, necháme odpočinout v lednici.

Mezitím vyndáme pláty z trouby a necháme krásně vychladnout. 1 z plátů dáme bokem a než všechny vychladnou, spolu s vlašáky jej rozdrtíme a vznikne tak dokonalá posypka.

Jednotlivé pláty potíráme krémem a vrstvíme je na sebe, dokud je máme. Zbylým krémem potřeme dort na povrchu i kolem dokola a rovnoměrně na něj naneseme posypku, kterou jsme si připravili před chvílí. 

Hotový medovník necháme přes noc odležet v lednici. Tedy, pokud to vaše chuťové pohárky vydrží.

Doufáme, že se vám recept vydaří a ve výsledku si pochutnáte. Já ho miluji, co vy?

Medovník ve fitness úpravě | 100% lahodný a bez kompromisů - 221939 -

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information