Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

Rozdíl mezi denním a nočním krémem. Znáte ho?

Proč mít doma denní a noční krém? Na tuto otázku si dnes odpovíme. ✅ Máme pro vás několik informací, proč své pokožce dopřát denní i noční krém. A co vy, víte, jaký je rozdíl mezi nočními a denními krémy? Objevte jej s námi.

Znáte rozdíl mezi denním a nočním krémem?

Každá žena už asi tuší, že denní krém je určený k používání během dne, nejlépe tedy ráno a noční, že se aplikuje před spaním. To je samozřejmě pravda, ale pojďme si říct víc.

Už teď se určitě sama sebe ptáte, zda opravdu potřebujete mít ve své kosmetické výbavě i noční krém. Na tuto a mnoho dalších informací vám dnes snad odpovíme. Pojďme se podívat na pár tipů, proč tyto krémy oddělit a mít je doma.

Nebo stále volíte kompromis a kupujete krémy, které můžete používat ve dne i v noci? Pak zbystřete, ten rozdíl mezi krémy je tak velký, že zbytečně škodíte své pokožce, která je zejména od podzimu do jara velmi namáhaná.

Proč potřebujete denní i noční krém?

Věřte mi, že používání obou krémů je tou volbou, pokud to myslíte se svou pletí vážně. Ten denní se postará o svěží vzhled, naopak noční podpoří celkovou regeneraci v době, kdy spíme. Právě v noci totiž naše pleť přijímá živiny, které denní krém neobsahuje. Tak proč toho nevyužít, že?

Denní krém a vše co potřebujete vědět

Úkolem denních krémů je především hydratovat pleť, rozjasnit ji a chránit ji před znečištěním. Celkově působí jako filtr, který chrání pokožku před vnějším světem. Díky svému unikátnímu složení mají lehkou strukturu a velmi rychle se vstřebají do pokožky.

Asi se ptáte, co by takový krém měl obsahovat. V základu najdeme výživné látky a hlavně hydratační složky. Dále obsahují vitamíny, antioxidanty a další výživné látky. Samozřejmostí u těchto krémů je také ochranný UV-filtr. Díky tomu jste částečně chráněná proti slunečnímu svitu. Avšak pozor, denní krém nenahrazuje opalovací krémy.

 V denních krémech najdete i složky, které chrání pleť před nepříznivými vlivy počasí. Z toho důvodu je dobré měnit krémy podle ročního období – v létě volit přípravky s lehčí konzistencí, v zimě naopak sáhnout po hutnějším krému.

Rada závěrem - denní krém nikdy nepoužívejte jako noční. Přiděláte tím totiž pokožce práci, což není přes noc žádoucí.

Noční krém a vše co potřebujete vědět

Noční krémy mají jediný úkol – podpořit regeneraci pokožky a poskytnout jí k tomuto účelu potřebnou dávku živin a hydratace. V době spánku naše pokožka maximálně zregeneruje a druhý den je připravená, svěží a rozjasněná.

Co umí noční krémy?

  • Hydratují a vyživují pleť – okamžitě
  • Zpomalují proces stárnutí - oceníte nejen kolem čtyřicátého roku života
  • Silný antioxidační účinek - díky obsaženým látkám
  • Zklidňuje citlivou pleť po celodenní námaze
  • Regeneruje pokožku při pravidelné aplikaci

Na rozdíl od denních krémů mají noční krémy hutnější strukturu s vyšším obsahem výživných látek a nenajdete v nich UV-filtr, který by zatížil naši pokožku a tak by nedošlo k dostatečné regeneraci.

Nezapomeňte, že ani zde neplatí pravidlo: "čím více krému, tím lepší výsledek". Naopak, doporučujeme nanášet menší vrstvu krému, aby mohla pleť dostatečně dýchat. Rozhodně se vyhněte citlivým oblastem kolem očí a rtů.          

Stejně jako u denního, i zde platí, že nedoporučujeme používat noční krém na místo denního. Jeho hutná struktura by mohla na pleti zanechat mastné fleky.

  

Jak vybrat vhodné krémy pro vaši pleť?

Krémy, ať už denní, nebo noční, bychom měli přizpůsobit dle typu pleti a s ohledem na náš věk.

Pro mastnou pleť volíme krémy s lehčí, případně s gelovou strukturou. Smíšená pleť vyžaduje dostatek hydratace a výživy. Pro suchou pleť sáhněte po přírodní kosmetice bez parfemace či chemie.

Pokud vám ještě není ani 30 let, denní a noční krémy by měly především hydratovat. Po třicítce už neuškodí sáhnout po výživnějších krémech a anti-age krémech. Po čtyřicítce by vaše krémy měly kromě antioxidantů a vitamínů obsahovat také kyselinu hyaluronovou, která zajistí pleti hydrataci a pružnost. A krémy s označením 50+ musí obsahovat látky podporující tvorbu kolagenu.

Na závěr malá rada - vždy se snažte mít oba produkty od stejné značky – krémy se budou skvěle doplňovat. Výrobce na to myslí a díky tomu zajistíte komplexní péči.

Takže jaký je verdikt? Oba krémy prostě musíte mít. Oba poskytnou pleti to, co potřebuje, ve vhodnou chvíli. Denní krém pleť hydratuje a chrání ji před škodlivými vnějšími vlivy. Jeho parťák, noční krém, přes noc dodá pokožce všechny potřebné živiny, pomůže jí s regenerací a připraví ji na další den. Tak honem pro ně. Co takhle kvalitní noční krém?

Rozdíl mezi denním a nočním krémem. Znáte ho? - 222551 - Denní a noční krémy - který a proč?

Denní a noční krémy - který a proč?

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information