Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

Jak hubnout a zhubnout rychle do plavek? 100% ověřené tipy

Pusťte se do boje s přebytečnými kily letos dříve. ✔️ Díky tomu můžete do plavek zhubnout v klidu a cítit se nejen v létě skvěle! Jak na to? Poradíme vám v našem článku.

Zhubněte do plavek rychle

Léto, a tím pádem i plavková sezóna nejsou tak vzdálené, jak se někomu možná zdá. Proto, pokud hodláte svou postavu nějakým způsobem formovat i vy, vrhněte se na to co možná nejdříve, abyste měli dostatek času. Pokud jste ale, jako mnozí, tak trochu zaspali, ať už schválně nebo ne, existuje několik způsobů, jak shodit pár kilo poměrně rychle. Pokračujte ve čtení tohoto článku a objevte, v čem se skrývá tajemství úspěchu rychlého hubnutí. Ale pozor - čím dříve začnete hubnout do plavek, tím lépe pro vás i vaše tělo.

Jak zhubnout do plavek?

Hned na úvod zmíníme pár bodů, které je potřeba si při hubnutí ujasnit.

  • Udržte si motivaci po dobu hubnutí i poté
  • Zbavte se starých zažitých pořádků
  • Jídelníček je nutné vyladit už předem
  • Zakažte si cukr – kdykoliv a kdekoliv
  • Snižte příjem sacharidů ze stravy
  • Vyhněte se slazeným nápojům a alkoholu
  • Myslete na proteiny ve stravě
  • Nezapomínejte na odpočinek a kvalitní spánek
  • Bez pohybu to nepůjde
  • Přidejte ke každému jídlu porci zeleniny
  • Zaměřte se na dostatek minerálů a vitamínů
  • Nikam nespěchejte
  • Pijte čistou vodu

Kolik se dá za krátký čas zhubnout?

Zásadní otázkou je, kolik vlastně potřebujete nebo chcete shodit. Pokud totiž očekáváte, že během měsíce zhubnete dvacet kilogramů, dopředu vám můžeme prozradit, že budete zklamaní. Nezhubnete. Leda byste si nechali useknout nohu. Na taková čísla proto raději zapomeňte a stanovte si uskutečnitelný cíl. Nebudete demotivovaní a naopak budete mít radost z toho, že se vám to povedlo.

Pokud razantně omezíte příjem kalorií a častým a náročným pohybem výrazně zvýšíte rychlost spalování, může se vám povést týdně shodit asi kilogram až kilogram a půl. Měsíčně tak můžete zhubnou zhruba čtyři až šest kilogramů. Také ale dost záleží na tom, jak rychlý je váš metabolismus. Někteří lidé se mohou držet, jíst zdravě a pravidelně sportovat, a přesto nezhubnou ani onen zmiňovaný kilogram.

Jak se lidé snaží „rychle“ zhubnout?

Budeme se asi opakovat, ale cesta k postavě našich snů – tedy zdravé a fit – je jen jedna. Základem je pestrá, vyvážená strava podložená pravidelným pohybem. A ač nějaké zkratky existují, doporučujeme se jim vyhnout. Neb jak praví známé přísloví: Lehce nabyl, lehce pozbyl. Které diety se tedy nejčastěji zkouší?

Keto dieta
Tato dieta sází na vysoký příjem bílkovin a téměř nulový příjem sacharidů. Tato dieta narušuje rovnováhu v těle a může způsobit hyperglykémii.

Paleo strava
Je založená na stravě - jídelníčku našich předků. Je tedy založena na konzumaci masa ve velkém a vajec. Naopak zakazuje obiloviny a mléčné výrobky. Jak je jistě vidno – monotónní strava není řešením.

Nízkosacharidová dieta
Během této diety omezíte příjem sacharidů téměř na minimum, což bude mít sice za efekt zhubnutí. Nicméně, při jejich opětovném zařazování se bohužel často dostaví JO-JO efekt.

Cambridge dieta
Jedna z forem keto diety, během které si připravujete jídla z pytlíčků a pijete nachystané koktejly.

A jaké další extrémní diety můžeme najít? Více se dozvíte v našem článku na téma diet, které mohou zničit zdraví.

Vyzdvihujeme kalorický deficit

Možná jste o něm slyšeli, možná ještě ne. Řeč je o kalorickém deficitu. Protože jak jistě víte - stejně jako tělo energii přijímá, tak ji samozřejmě i vydává. Děje se tak po celý den i po celou noc. Ať už cvičíte, vaříte nebo lenošíte u knihy.

Jakmile budete znát číslo svého výdeje, můžete se pustit do redukce své hmotnosti.

Kalorický nadbytek: Stav, během kterého je váš příjem větší než výdej a ručička na váze bude stoupat, i když budete jíst zdravě.

Rovnováha: K té by mělo dojít tehdy, když už jste se svou váhou spokojení a nechcete ji nijak měnit.

Kalorický deficit: Stav, kdy je energetický výdej větší než energetický příjem. V této chvíli začíná vaše tělo hubnout. V kalorickém deficitu je potřeba zůstat do té doby, než jste se svou váhou spokojeni.

Pokud stále nevíte, co je to ten kalorický deficit, seznamte se. Kalorický deficit vám může s hubnutím pomoci.

Podpořte hubnutí cvičením

V rámci hubnutí do plavek je kromě redukce hmotnosti potřeba také formovat vaši postavu. K tomu je ideální zkombinovat pravidelný aerobní a anaerobní pohyb. Efekt takového tréninkového plánu vás mile překvapí. Nadbytečná kila půjdou nejen dolů mnohem rychleji, než kdybyste tělu nedopřávali fyzickou aktivitu, ale zároveň budete získávat svalovou hmotu a zdokonalovat tu, kterou již máte.

Jste-li žena, ve vašem tréninkovém plánu by nemělo chybět zejména HIIT cvičení. Jde o intenzivní fyzickou aktivitu. Nohy posilněte cviky mountain climbers, dřepy s výskokem nebo eliptickým trenažérem. Zaměřte se ale na celé tělo. Je nutné protáhnout a zaměstnat všechny svalové partie. Především bříško, zadeček a boky. Dejte si plank, dřepy, zakopávání, sklapovačky (a to i v poloze na boku) a ženské kliky.

Pánům také prospěje HIIT trénink včetně skákání přes švihadlo. To zejména na rozehřátí a nastartování těla, aby lépe spalovalo kalorie. Co se týče posilování, partiemi, které by měli muži posilovat především, jsou břišní a zádové svaly, nohy a ramena. Naordinujte si proto cvičení pro tricepsy, činky a zdvihy pro bicepsy, kliky, zkracovačky, sklápěčky, shyby a dřepy.

Další pomocníci na cestě k rychlým výsledkům při hubnutí

Existuje několik pravidel, kterých se musíte zuby nehty držet, chcete-li co nejdříve vidět výsledky vaší dřiny. Jedním z nich je pít dostatečné množství tekutin. Voda totiž velmi dobře navodí pocit plného žaludku. Pijte tak nejen při pocitu žízně, ale také před každým jídlem. Tím se zmenší i porce, kterou spořádáte. Dejte si ale pozor na to, co pijete. Rozhodně se vyhněte slazeným nápojům, které nejen vašemu tělu dodávají prázdnou energii prostřednictvím cukrů, ale také podporují chuť na nezdravé, především smažené slané pokrmy.

Dále do každého hlavního jídla i svačiny doplňte zeleninu. Zelenina výrazně pomůže zatočit s pocitem hladu. Je plná vody a tak vám dobře zaplní žaludek bez toho, že by obsahovala nějaké pro hubnutí nevhodné složky. Zeleninu můžete de facto v neomezeném množství. Pokud jste v minulosti byli zvyklí jíst večer u televize, můžete v tom vesele pokračovat. Jen si místo křupavých chipsů a crackerů nakrájejte na hranolky mrkev a okurku.

Dodejte vašemu tělu každý den dostatek vlákniny a zdravých tuků. Ty získáme z kvalitních zdrojů jako je avokádo, ořechy, semena, olivový olej, zelenina, luštěniny a ryby. Vyvarujte se náloži sacharidů. Žádné hory brambor, rýže, kukuřice, bílého pečiva a sladkostí. Rýži si můžete udělat ze strouhaného květáku, brambory nahraďte vařenou kedlubnou, a místo pečiva si pomazánku namažte na listy ledového salátu nebo kolečka okurky. Můžete si dopřát i hranolky. Upečte si celerové. Možná vás překvapí, že vůbec nechutnají špatně.

Tip na závěr: Snažte se udržet si duševní pohodu, jak nejlépe to půjde. Vystresované a napjaté tělo nespaluje tuky tak dobře, jako když jste uvolnění. Právě naopak!


Jak hubnout a zhubnout rychle do plavek? 100% ověřené tipy - 229458 - Jak hubnout a zhubnout rychle do plavek

Jak hubnout a zhubnout rychle do plavek

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information