Number of items: 0 0,- Kč
version en
version cz
version de
version en
Outlet

7+ mýtů o posilování břišních svalů - takto se "pekáč" buchet neudělá

Posilování a formování břišních svalů - nejčastější téma a cíl. ✅ Víte, jaké nejčastější mýty se týkají posilování břišních svalů? Pokud i vy posilujete břišní svaly, nepodlehněte těmto mýtům.

Znáte tyto mýty o posilování břišních svalů?

Informací ohledně posilování břišních svalů je kolem nás opravdu přehršle. A právě příliš mnoho informací občas svádí k jejich překrucování a následně špatnému provádění cviků.

Nikdy není na škodu znovu si projít správné techniky a vyhnout se tak častým chybám. Ať už vám tento článek pomůže zapracovat na vaší důslednosti či houževnatosti v rámci cvičení, rozhodně vám vyvrátí několik známých mýtů o posilování břišních svalů.

Dva typy cviků jako klíč k pekáči buchet?

Ať už se jedná o sedy lehy nebo nůžky, je více než jasné, že na vypracované bříško dva nebo tři typy cviků stačit nebudou. Budovat totiž jen a pouze přímý břišní sval k takovému konci nevede.

Proto je třeba myslet i na spodní část břišních svalů a na šikmé břišní svaly. Právě šikmé břišní svalstvo se podílí mimo jiné i na dalších pro tělo nezbytných funkcích. Vizuál ve spojení s funkčností tedy dává rozhodně větší smysl!

Neexistuje něco takového jako cílená redukce tuku. Zejména pak – pokud se bavíme oblasti břicha a břišních svalů. Jen samotným cvičením snížení tuku nedocílíte. Je pravdou – že pokud cvičíte – pak se může zdát, že se tuku zbavujete. Opak ale často bývá pravdou – věřte mi – speciální cvičení na redukci tuku prostě neexistuje.

Čím více, tím lépe?

Velmi častou domněnku při posilování břišního svalstva tvoří myšlenka, že co nejčastější zátěž a co nejvíce opakování urychlí celý proces. Chyba lávky.

břišním svalům by se mělo přistupovat stejně jako k ostatním svalům v těle – tedy, dopřát jim čas na regeneraci. V tomto případě je dobré cvičit ideálně ob den, a prokládat to různými kombinacemi na specifické oblasti břicha. Po čase zavedeného základního cvičení lze přidávat na obtížnosti a komplexnosti cviků.

Prostě a jednoduše - cvičte postupně a nepřetěžujte břišní svaly. Mějte jasný plán a dodržujte ho.

Na břicho jedině posilovna?

Předsudek vůči domácímu cvičení a „lehčí“ námaze, než je tomu na strojích v posilovnách, je dalším častým mýtem. Ten, kdo by snad věřil, že mu stroje soustředěné jen na několik základních břišních oblastí pomohou, je na omylu.

Opět se zde potvrzuje pravidlo, že kombinace několika cviků, ať už cvičíte se svým tělem nebo na strojích ve fitku, může skvěle zafungovat jako klíč k vyrýsovanému břichu.

Cviky na šikmé břišní svaly mi rozšíří pas?

Pravdou je, že některé cviky mohou nepatrně působit na drobné rozšíření pasu, ovšem jen za použití těžšího náčiní.

Rozšiřování pasu je považováno spíše za problém genetických dispozic, kdy dochází k nadměrnému ukládání tuků v této oblasti. Ve výsledku tento proces tedy člověk spíše neovlivňuje.

Zmizí mi tuk z břišní oblasti jen díky posilování?

Jedno obecné tvrzení říká, že vizuál našeho břicha zaručuje ze 70 % jídelníček. A bude tomu opravdu tak. Každodenní procvičování břišních svalů ani zdaleka nezaručuje zmizení tukového polštáře. Proto, aby celý proces spalování a následného posilování k něčemu byl, je potřeba se zaměřit na jídelníček. Protože právě celková redukce tuku v těle je tím, co může spustit kouzelné reakce. Člověk, který se na stravování při cvičení nezaměřuje vůbec, může dlouhý čas promarnit a nehnout se tak z místa na cestě za tím, co opravdu chce.

Na internetu lze najít nespočetně mnoho rad a tipů na to, jak se správně stravovat. Někdy ale z toho množství informací a odlišných názorů na věc může jít člověku hlava kolem. Naštěstí existuje mnoho odborníků na svém místě, kteří se sportovní výživou zabývají na denní bázi. Proto není na škodu přečíst si jejich knihy, přihlásit se na kurz zdravé výživy, nebo si od nich zkrátka nechat ušít jídelníček na míru!

Obecně je doporučováno jíst komplexní cukry, netučné proteiny i zdravé tuky. A místo slazených šťáv zkusit obyčejnou vodu.

Chci hubnout břicho, budu hubnout jen břicho?

Při redukci tuku v těle dochází ke změně velikosti tukových buněk, ne ke snížení jejich počtu. Vzhledem k tomu, že se v různých částech těla vyskytuje odlišné množství tukových buněk, je pravděpodobné, že spolu s redukcí tuku na břiše půjde dolů i tuk odjinud. To může odradit mnoho lidí, kteří jsou spokojeni se vším krom břicha.

Tuk na břiše stále je, ale redukují se místa, od kterých bychom to ani nečekali. V oblastech, kde se tuk shazuje hůře, může být výskyt tukových buněk neúměrně vyšší, než je tomu jinde. V této chvíli je důležité nezoufat a nepřestávat s tréninkem. Silná vůle a vytrvalost nakonec zajistí to, o čem jste dlouho snili.

Sedy-lehy jsou nejlepší cvik na horní oblast břicha?

Volba správných cviků na břicho je zásadní, jelikož ne každý je stavěný na stejné věci. A to platí i pro sedy-lehy. Jsou považovány za cvik efektivní, ovšem pokud ho necvičíte správně, můžete si ublížit.

Původní smysl tohoto cviku je tah přímým břišním svalem. V případě ale, že vám vaše svaly na tento cvik nestačí, místo tohoto používáte svaly silnější, a tudíž je cvik kontraproduktivní. Tah silnějšími svaly ale není pouze jedinou chybou, které se lze při tomto posilování dopustit.

Mnohem prospěšnější pro tělo jsou tzv. zkracovačky, kdy se břicho zvedá nahoru jen o malý kousek nad podložku. Účinek bude pravděpodobně podobný sedům-lehům, ovšem bez napětí v oblasti krční páteře.


7+ mýtů o posilování břišních svalů - takto se "pekáč" buchet neudělá - 225955 - Mýty kolem posilování břišních svalů

Mýty kolem posilování břišních svalů

Insert comment

Login
Email ( email is not published )
Your comment   ( Photos can be inserted after the sending of the message. )
Enter the code
antispam
     More information

Providing our services is cookies. By using our services, you agree to the use of cookies. Thank you.   More information